Opleiding/cursus

Werkplaats voor meditatie

Wegens succes met 3 keer verlengd!

Het opvoeden van ons emotionele leven. De teugels zelf in handen leren nemen. Heer en meester worden over de krachten van het gevoelsleven; we hebben het over heftige emoties, antipathie, sympathie, driften en begeerten. Hoe werkt dit samen met het denken en willen? Hoe werken deze dingen in op jou en je omgeving en wat kunnen we doen om daar verandering in te brengen?

Veel meditatietechnieken die tegenwoordig in omloop zijn hebben hun wortels in Oosterse tradities. Er bestaan echter ook Westerse technieken en vormen, zoals het zesvoudig pad van Rudolf Steiner; meer geënt op de behoeften van de westerse mens.

Het belangrijkste van dit alles is het leren begrijpen van het zielewezen dat in ons werkt. Wat is de ziel? Hoe werkt de ziel in ons wezen? Hoe verhoudt het zich tot de ander?

In deze cursus bespreken we deze zaken en leren we, door middel van gerichte oefeningen ons zieleleven kennen en opvoeden. In de gezamenlijkheid van eigen ervaringen, want met elkaar leren we dat deze weg alleen gegaan moet worden. Toch is het ook een groot, levend geheel: wat de enkeling doet, beinvloed de hele mensheid. 

De middagen bestaan uit gesprek en oefening. Na de pauze komen er kunstzinnige activiteiten aan bod. 

Data
19 januari 2023 (van 14.00 tot 16.00 uur)
16 februari 2023 (van 14.00 tot 16.00 uur)
23 maart 2023 (van 14.00 tot 16.00 uur)

Locatie
Braamberg 12, Zoetermeer

Kosten
25 euro per middag inclusief materiaal, koffie en thee. 

Inschrijving is voor drie middagen. Als er genoeg belangstelling is volgen er in overleg weer drie middagen. 


EHBO cursus
Binnenkort start er ook weer een nieuwe EHBO cursus. Houdt daarvoor even de site in de gaten, of meld je alvast aan via het contactformulier voor meer info.


Schotland
De reis naar Iona, Schotland voor september 2023 zit al vol. In mei 2024 zal er een nieuwe reis worden georganiseerd. Meld je snel aan want ook bij
deze reis zijn er al veel aanmeldingen. Voor meer informatie over de reis naar Iona; bel even of vul het contactformulier in.

Scroll to Top